Xi Jinping održao govor na svečanosti otvorenja Poslovnog foruma BRICS-a

Kineski predsjednik Xi Jinping je 22. lipnja u večernjim satima putem video veze prisustvovao na svečanosti otvorenja Poslovnog foruma zemalja BRICS-a i održao tematski govor.

Xi je u govoru rekao kako se u svijetu odvijaju promjene kakve nisu zabilježene u proteklih stotinu godina isprepletene s pandemijom te se javljaju razni sigurnosi izazovi i obnova svjetskog gospodarstva sporo napreduje, a globalni razvoj trpi ozbiljne poteškoće. Kamo ide naš svijet? Mir ili rat? Razvoj ili nazadovanje? Otvaranje ili zatvaranje? Suradnja ili sukob? To su vremenska pitanja ispred nas.

Xi je naglasio da povijest neizbježno ide prema budućnosti, iako postoje mirna i kaotična razdoblja. Bez obzira na promjene globalne situacije, tendencija otvaranja i razvoja neće se promjeniti, kao ni želja za suradnjom i zajedničkim regiranje na izazove. Trebamo točno prepoznati povijesne razvojne principe te biti hrabri ispred izazova na putu izgradnje zajednice čovječanstva koja dijeli sudbinu.

Xi je naglasio da je Kina u ovoj godini, suočavajući se s kompliciranom i ozbiljnom situacijom u zemlji i inozemstvu, dosljedno inzistirala na kontroli epidemije i razvoju gospodarstva i društva i stavljanju ljudskog života iznad svega te je maksimalnim naporima zaštitila sigurnost života kineskog naroda i stabilizirala osnovu razvoja gospodarstva i društva u najvećoj mogućoj mjeri. Kina će povećati prilagodbu makropolitika i poduzeti učinkovitije mjere kako bi realizirala ciljeve u gospodarskom i društvenom razvoju za 2022.. U drugoj polovici ove godine će se održati 20. plenarni kongres KPK-e na kojem će se izraditi razvojni plan za buduće doba. Kina će, stojeći na novoj početnoj točki, provoditi novu razvojnu ideologiju i aktivno graditi nov razvojni sustav, radi realiziranja kvalitetnog razvoja. Kina će i dalje podizati razinu otvaranja prema inozemstvu te graditi otvoreni gospodarski sustav i neprekidno ulagati napore u formiranje tržišnog, legaliziranog i internacionaliziranog poslovnog okruženja. Kina pozdravlja suradnju u investicijama i zajednikom uživanju rezultata razvoja sa svim stranama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.