Kinesko udruženje: Zabrana proizvoda iz Xinjianga u SAD-u krši trgovinska pravila

Američka zabrana uvoza iz kineske Autonomne regije Ujgura Xinjiang krši međunarodna gospodarska i trgovinska pravila, priopćilo je u srijedu Kinesko nacionalno vijeće za tekstil i odjeću.

Vijeće je priopćilo da se snažno protivi američkoj zabrani, koja, osim što je ozbiljno ugrozila ukupne interese kineske tekstilne industrije, također šteti normalnom poretku svjetske tekstilne industrije.

Vijeće je navedeno priopćilo nakon što je američka Carinska i granična zaštita u utorak zabranila uvoz svih proizvoda povezanih s Xinjiangom, temeljem takozvanog “Zakona o sprječavanju ujgurskog prisilnog rada”.

Napominjući kako je potez SAD-a zlonamjerno potiskivanje kineske tekstilne industrije, vijeće je priopćilo da također ozbiljno ugrožava sigurnost i stabilnost industrijskih i opskrbnih lanaca svjetske tekstilne industrije te šteti interesima radnika u svjetskoj tekstilnoj industriji.

Vijeće je također objavilo kako vjeruje da će kineska tekstilna industrija uz potporu kineske vlade učinkovito odgovoriti na različite rizike i izazove.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.