Studija: Prvi kineski domaće razvijeni lijek protiv HIV-a klinički siguran i učinkovit

Rezultati kliničkih ispitivanja pokazali su kako je prvi kineski domaći lijek za liječenje HIV-a siguran i učinkovit u pojednostavljenom kombiniranom režimu.

Aikening ili albuvirtid (ABT) za injekcije, novi dugodjelujući inhibitor fuzije HIV-a koji je odobrila Kineska uprava za hranu i lijekove u 2018., koristi se u kombinaciji s drugim antiretrovirusnim lijekovima za liječenje pacijenata s HIV-om.

Rezultati 48-tjednog kliničkog ispitivanja faze 3 koji su nedavno objavljeni u časopisu Journal of Infection otkrili su da je ABT u kombinaciji s drugim lijekom za HIV pod nazivom Kaletra pokazao dobar sigurnosni profil i učinkovitost mu nije bila lošija od režima s tri lijeka temeljenog na Kaletri.

Frontier Biotech, biofarmaceutska tvrtka sa sjedištem u Nanningu koja je razvila ABT, regrutirala je u Kini 418 pacijenata s HIV-om koji su prethodno primali oralne antivirusne lijekove, ali nisu postigli inhibiciju virusa.

Spomenuta kineska tvrtka sada istražuje druge kombinirane režime ABT-a, kako bi pružila više alternativnih opcija za liječenje HIV-a.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.