Poslovna zajednica BRICS-a objavila inicijativu za oporavak globalnog gospodarstva

Tijekom BRICS-ovog poslovnog foruma objavljena je Pekinška inicijativa poslovne zajednice BRICS-a, u cilju jačanja suradnje i promicanja oporavka globalnog gospodarstva.

Suočena s neviđenim šokom i poteškoćama uzrokovanim pandemijom bolesti COVID-19, promjenom međunarodnog krajolika i upravljanja te neizvjesnostima u gospodarskom oporavku, međunarodna zajednica gleda prema BRICS-u za borbu protiv pandemije, promicanje gospodarskog oporavka i održavanje mira i stabilnosti, navedeno je u inicijativi.

“Podržavamo sveobuhvatnu, blisku, praktičnu i uključujuću suradnju te smo spremni tom cilju aktivno doprinijeti snagom poslovne zajednice”, stoji inicijativi, koja gospodarstva u usponu i zemlje u razvoju proglašava “važnim snagama u pokretanju globalnog gospodarskog oporavka”.

Inicijativa je izrazila potporu otvorenom, transparentnom, poštenom, uključujućem i ravnopravnom multilateralnom trgovinskom sustavu utemeljenom na pravilima.

Također poziva zemlje BRICS-a na povećanje suradnje u olakšavanju trgovine i ulaganja, poboljšanje transparentnosti poslovnog okruženja i produbljenje razmjena u e-trgovini, pravima intelektualnog vlasništva, trgovini uslugama, mikro, malim i srednjim poduzećima te gospodarskoj i tehničkoj suradnji.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.