Politički poticaji, digitalna tehnologija prava prilika za kineski maloprodajni sektor

Nakon što se mjesecima borio s dugotrajnim COVID-19, kineski sektor maloprodaje dobiva na snazi u oporavku, a snagu su dodale vladine politike podrške i digitalne tehnologije.

Maloprodaja robe široke potrošnje u toj zemlji u svibnju je pala 6,7 posto u odnosu na godinu dana ranije, smanjivši se za 4,4 postotna boda u odnosu na travanj, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (NBS).

“Oporavak potrošnje će ubrzavati kako se životi ljudi vraćaju u normalu”, rekao je glasnogovornik NBS-a Fu Linghui, pripisujući manji pad poboljšanju epidemijske situacije i poslovnih aktivnosti, kao i politikama za poticanje potrošnje.

Štoviše, internetska potrošnja nastavila je povećavati maloprodaju. U prvih pet mjeseci online prodaja fizičke robe porasla je za 5,6 posto, a njezin udio u maloprodaji se povećao.

Analitičari vjeruju da će nedavni aranžmani nadležnih tijela da maloprodaja prebrodi poteškoće i njihova vlastita nastojanja da uzjašu na val digitalizacije dodatno će osloboditi potencijal potrošnje, pružajući čvrst temelj za visokokvalitetni razvoj.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.