Kineski Xinjiang osuđuje američki čin “prisilnog rada”

Brojke iz kineske autonomne regije Xinjiang Ujgur osudile su provođenje takozvanog “Zakona o sprječavanju prisilnog rada u Ujguru” od strane Sjedinjenih Država, rekavši da je to potez povrede tuđih interesa, koji nema nikakavu korist a ozbiljno narušava međunarodno poslovno okruženje.

Zabrana uvoza koju su Sjedinjene Države nametnule Xinjiangu čin je očite pljačke, hegemonije nulte sume i hladnoratovskog mentaliteta, rekao je Xu Guixiang, glasnogovornik regionalne vlade, na tiskovnoj konferenciji u petak.

To predstavlja veliku prijetnju sigurnosti globalnih industrijskih i opskrbnih lanaca i ozbiljno narušava pošteno i pravedno međunarodno poslovno okruženje, dodao je.

“Takozvani ‘prisilni rad’ jednostavno je besmislica”, rekao je Shang Xiaoke, sindikalni dužnosnik kemijske tvrtke u Xinjiangu. “Zapošljavanje u poduzećima je stvar tržišta.”

Kineski pravni sustav pruža snažnu potporu zaštiti prava i interesa radnika, a radnici svih etničkih skupina u Xinjiangu slobodno biraju svoja zanimanja i radna mjesta, rekao je Hamiti Abdurehei, istraživač u Centru za istraživanje razvoja Xinjianga.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.