Korona virus ponovno prijeti

U posljednja 24 sata broj zaraženih COVID 19 virusom u Osječko-baranjskoj županiji je 117, hospitalizirano je 15 osoba od kojih je jedna osoba u Respiracijskom centru, preminule su dvije osobe – brojke su to koje polako vraćaju sve u stvarnost. Broj novozaraženih u Hrvatskoj raste iz dana u dan, a razloga tome je više – rekao je za program Radio Osijeka specijalist javnog zdravstva Nikola Kraljik.

Unatoč ljetu i češćem provođenju vremena na otvorenom, brojke novozaraženih u Osječko-baranjskoj županiji govore nešto potpuno drugo. Razlog tomu je slobodno ponašanje na javnim okupljanjima, istaknuo je doktor Kraljik. Problem nije u proslavama i događajima nego u neodgovornim ljudima koji su prestali shvaćati ozbiljno prenošenje virusa i upravo zato brojke naglo rastu te vode prema novom ljetnom valu korone.

Cijepljenje je jedini ispravan postupak u ovoj situaciji za sve koji se nisu cijepili ili trebaju dodatnu dozu – naglašava Kraljik. Kao dokaz toj činjenici navodi posljednji val korone kada je bio rekordan broj novopozitivnih, a procijepljenost u Osječko-baranjskoj županiji velika. Klinička slika većine ljudi bila je blaga i nije se tražio respirator više, a gužve u bolnici nije bilo.

Na kraju dr. Kraljik kaže kako možemo očekivati još veći broj novozaraženih ako se građani ne nastave pridržavati epidemioloških mjera te ako se ne testiraju kada osjete potencijalne simptome korone ili kada su bili u kontaktu sa zaraženom osobom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.