Xi naglašava provedbu partijske politike o Xinjiangu, ističe stabilnost, sigurnost

Predsjednik Xi Jinping naglasio je napore da se u potpunosti i vjerno provedu politike Komunističke partije Kine (KPK) za upravljanje Xinjiangom u novoj eri, ističući društvenu stabilnost i trajnu sigurnost kao glavni cilj.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta KPK i predsjednik Centralne vojne komisije, iznio je ove primjedbe tijekom svog inspekcijskog obilaska autonomne regije Xinjiang Uygur na sjeverozapadu Kine od utorka do petka.

Xi je pozvao na razvoj Xinjianga u regiju koja je ujedinjena, skladna, napredna i kulturno napredna, sa zdravim ekosustavima i ljudima koji žive i rade u zadovoljstvu.

Tijekom inspekcijskog obilaska, Xi je otišao u Urumqi, glavni grad regije, i gradove Shihezi i Turpan, posjetivši sveučilište, međunarodno kopneno lučko područje, stambenu zajednicu, muzeje, selo i Xinjiangov proizvodni i građevinski korpus (XPCC), između ostalih stranica.

Xi je rekao da se, kao jedinstvena multietnička zemlja, Kina može pohvaliti skladnim odnosima između svojih raznolikih, isprepletenih etničkih skupina. Rekao je da sve etničke skupine uživaju jednakost, jedinstvo i napredak u socijalističkom sustavu, istaknuvši da su teorije i politika Partije u vezi s etničkim skupinama ispravne i da su polučile željeni učinak. Pozvao je na promicanje istraživanja o osnovnim pitanjima zajednice za kinesku naciju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.