Završena prva faza obnove osječkog kupališta “Copacabana”

Završena je prva faza obnove osječkog Gradskog kupališta “Copacabana”, vrijedna 35 milijuna kuna, što je prva temeljita i cjelovita obnova toga kupališta u 46 godina postojanja, izvijestili su u subotu čelnici osječke Gradske i Županijske uprave.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić kazao je kako su obnovljena dva bazena i prateća infrastruktura, a nakon završenih radova Osijek će po prvi puta imati pravi olimpijski bazen, koji, po dimenzijama, odgovara normama plivačkih natjecanja i sportova na vodi.

0 seconds of 1 minute, 18 secondOsječki gradonačelnik Ivan Radić kazao je kako su obnovljena dva bazena i prateća infrastruktura, a nakon završenih radova Osijek će po prvi puta imati pravi olimpijski bazen, koji, po dimenzijama, odgovara normama plivačkih natjecanja i sportova na vodiDodao je kako se do sada voda iz bazena neprerađena i klorirana ispuštala u Dravu, a sada će biti pročišćena, dok su fekalne vode, umjesto nekadašnjeg ispuštanja u septičke jame, priključene na gradski kanalizacijski sustav.Radić je na konferenciji za novinare podsjetio da su radovi počeli u siječnju te zahvalio izvođačima radova i Osječko-baranjskoj županiji, koja je u projektu sudjelovala s dva milijuna kuna.Najavio je kako će druga faza obnove biti prijavljena za novčana sredstva Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a natječaj Ministarstva turizma očekuje se u trećem kvartalu ove godine.– Želimo povući što više tih sredstava, kako bi to što manje koštalo gradski proračun i građane Osijeka, istaknuo je Radić.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić ocijenio je kako je to veliki projekt kojeg su Osječani dugo čekali te da je Osijek prepoznatljiv po svome kupalištu, koje je dio turističke ponude grada.

– Prvi dio projekta završen je brzo i kvalitetno. Želim da iduće godine odradimo i drugu fazu kako bi kompletirali taj posao i “Copacabani” vratili stari sjaj, dodao je Anušić.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.