Ministarstvo vanjskih poslova: Američki skandal s ICE-ovim nadzorom mogao bi biti “vrh sante leda”

Nedavno istraživačko izvješće koje razotkriva skandal nadzora američke Imigracijske i carinske službe (ICE, eng. Immigration and Customs Enforcement) nad Amerikancima moglo bi biti samo “vrh sante leda”, komentiralo je u ponedjeljak kinesko Ministarstvo vanjskih poslova.

Prema izvješću istraživača s Pravnog centra za privatnost i tehnologiju Sveučilišta Georgetown objavljenom u svibnju, ICE može zaobići državne zakone radi praćenja useljenika i građana, u velikim razmjerima.

SAD je carstvo broj 1 u hakiranju, prisluškivanju i krađi tajni, rekao je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian.

“Ovo izvješće još jednom dokazuje kako američka vlada nije samo pretvorila obične građane u sumnjivce, već je također pokušala sve svoje saveznike i partnere diljem svijeta odvesti na dno mreže”, rekao je Zhao.

“Ovo je nepobitna činjenica i briljantna satira SAD-a koji se hvali ljudskim pravima te vladavinom prava i pravila”, rekao je, dodavši kako će se američki narod i međunarodna zajednica oduprijeti američkim akcijama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.