Pod motom ” Karate za sve” na RC Mačkamama održana je Ljetna karate škola u organizaciji Karate kluba Kuna.

U radu škole sudjelovalo je više od 40-ak polaznika svih uzrasta, koji su za svoj trud primili diplome.

Uz popularizaciju karatea, ljetna škola je ispunila još jedan cilj – podizanje natjecateljske forme karatista  iz kluba «Kuna». Uz Domagoja Šustera s polaznicima škole radila je pomoćna trenerica Barbara Šuster.

Nakon ljetne karate škole na otvorenom sredinom kolovoza počinju treninzi u NSD Gradski vrt, dok će od početka nove školske godine u rujnu treninzi početi i u nastavnoj dvorani OŠ Dobriša Cesarić.

Zainteresiranost za tjelesne aktivnosti tijekom ljeta, posebice za borilački sport poput karatea, premašio je sva očekivanja. Razlog tomu treba naći u činjenici kako je rijetkost da karate možete trenirati na otvorenom terenu, u ovom slučaju na nogometnom igralištu na Mačkamami.

Doduše, karate je sport koji mogu trenirati svi, svih uzrasta i dobnih kategorija. Svatko se može pronaći u jednom dijelu karate treninga. Oni koji su po prirodi ratoborniji i željni natjecanja mogu se odlučiti za treniranje borbi ili kata, a oni koji samo žele vježbati radi bolje kondicije i boljeg općeg psihofizičkog stanja mogu se opredijeliti za rekreativno treniranje karatea.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.