Kinesko pomorsko gospodarstvo stabiliziralo se u prvoj polovici

Kinesko pomorsko gospodarstvo stabilno se oporavilo u prvoj polovici 2022., jer je zemlja nastojala odgovoriti na COVID-19 i nastaviti gospodarski i društveni razvoj na dobro koordiniran način, prema Ministarstvu prirodnih resursa.

Prema preliminarnom izračunu, kineski bruto oceanski proizvod porastao je 1,2 posto na godišnjoj razini na 4,2 trilijuna juana (oko 623,1 milijardi američkih dolara) u prvoj polovici.

Za tradicionalnu pomorsku industriju, proizvodnja sirove nafte u moru i prirodnog plina porasla je za 7,4 posto, odnosno 12,4 posto u odnosu na prošlu godinu.

Protovar tereta u obalnim lukama zabilježio je međugodišnji rast od 0,1 posto, odnosno 3 posto, priopćilo je ministarstvo.

Kineske pomorske industrije u nastajanju pokazale su snažan zamah rasta tijekom tog razdoblja, pri čemu je 57,7 posto tvrtki ostvarilo rast svojih prihoda u odnosu na prošlu godinu.

Pomorska vanjska trgovina zemlje također je stalno rasla, pri čemu je ukupna vrijednost pomorskog uvoza i izvoza skočila za 18,2 posto na godišnjoj razini.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.