Kina poduzima različite mjere u borbi protiv nezapamćenog toplinskog vala

Gradovi u Kini proveli su niz mjera za borbu protiv tekućeg toplinskog vala i ublažavanje nestašica struje i vode te šumskih požara.

Lokalne vlasti u jugozapadnoj kineskoj pokrajinu Sichuan pokrenule su u nedjelju hitnu reakciju prve razine, najvišu takve vrste, jer je pokrajina zabilježila najviše temperature, najmanje padalina i najveću potražnju za strujom od srpnja.

Odgovor na hitne slučajeve zahtijeva zadovoljenje potreba kućanstava prije nego potreba industrijske proizvodnje. Mjere ograničenja električne energije nekim industrijskim korisnicima produljene su do četvrtka.

U međuvremenu je Državna električna mreža povećala dnevnu opskrbu električnom energijom Sichuanu na 132 milijuna kWh, a ukupno 50 vozila za proizvodnju električne energije u hitnim slučajevima iz 13 pokrajinskih regija, uključujući Peking, Jiangsu i Zhejiang, stiglo je u Chengdu, glavni grad pokrajine.

Osim toga, Kineska energetska investicijska korporacija preusmjerava opskrbu vodom u velike rijeke u Sichuanu, kako bi lokalne elektrane mogle povećati kapacitet.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.