Oni koji se ukrcaju na „kineski brzi vlak“, „trče“ za boljom suradnjom na zadovoljstvo svih strana

Dvadesetprvog kolovoza, redovit teretni vlak između Kine i Europe (Xi’an – Hamburg) je krenuo s kolodvora međunarodne luke iz kineskog grada Xi’ana. Riječ je o 10 000. putovanju redovitih teretnih vlakova između Kine i Europe ove godine, čime je 10 dana ranije nego prošle godine probijen rekord. Istog dana, krenuo je na put i prvi izvozni kineski brzi vlak iz luke Qingdao, koji će voziti rutu od Jakarte do Bandunga. To je važan trenutak izvoza za kineske brze vlakove.

Dva spomenuta događanja dolaze s istom ključnom riječi: željeznica. Zadnjih godina, Kina se bavila brojnim suradnjama u željezničkim projektima, koji su u zemljama-partnerima postali „zlatni ključ“ za razvoj gospodarstva i društva.

Foto: Visual People

Foto: Visual People

Prema dotičnim statistikama, trenutno, s 82 rute, redoviti teretni vlakovi između Kine i Europe sada dosežu do 200 gradova u 24 europske zemlje, a broj putovanja je 900 puta veći nego u 2011. kada je novo pokrenut prvi redoviti teretni vlak između Kine i Europe. Vlakovi prevoze više od 50 000 vrsta robe u 53 kategorije uključujući gotove automobile, strojeve i opremu, kao i elektronične proizvode itd., akumulativne vrijednosti od skoro 300 milijardi dolara.

Oni koji dobivaju korist od svega toga su i stanovnici uz liniju od Jakarte do Bandunga. Nakon dovršetka gradnje te rute brzog vlaka koja povezuje glavni grad Indonezije i četvrti najveći grad te zemlje, trajanje puta će se skratiti od nekadašnja 3 sata na 40 minuta. Brojni tamošnji građani smatraju da im to neće samo uštedjeti vrijeme, već će im donijeti i novi razvojni prostor i stvoriti novi način života.

Foto: Visual People

Foto: Visual People

U ovom trenutku, kada pandemija COVID-19 dolazi zajedno s promjenama nezabilježenim u zadnjih stotinu godina, kao i s ukrajinskom krizom i drugim geopolitičkim sukobima, globalni razvoj se našao pred raznim izazovima. Od redovitih teretnih vlakova između Kine i Europe i linije brzih vlakova od Jakarte do Bandunga, ovi reprezentativni rezultati inicijative „Pojas i put“ svjedoče napornom nastojanju Kine da pomogne svijetu u rješavanju „razvojnog deficita“ i realiziranju zajedničkog razvoja.

Danas je već više od 140 zemalja s kineskom stranom potpisalo dokumente u okviru inicijative „Pojas i put“. Godine 2021., obujam robne trgovine između Kine i zemalja niz „Pojas i put“ je iznosio 11,6 bilijuna yuana, dok je izravna kineska investicija u te zemlje bila 138,45 milijardi yuana. Kao najveće globalno javno dobro, inicijativa „Pojas i put“ je donijela praktične rezultate mnogima.

Može se predvidjeti da će ubuduće redoviti teretni vlak još više doprinijeti suradnji između Kine i Europe na zadovoljstvo svih strana, a brojni projekti radi poboljšanja života građana će realizirati još više životnih priča o zajedničkim razvoju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.