Kineski izaslanik: Poštivanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta temelj je zajedničke sigurnosti

Kineski izaslanik rekao je u ponedjeljak da je poštivanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta svih država temelj zajedničke sigurnosti.

Važno načelo poštivanja nacionalnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta kako je navedeno u Povelji UN-a temelj je suvremenog međunarodnog prava i međunarodnih odnosa, rekao je Zhang Jun, stalni predstavnik Kine pri Ujedinjenim narodima.

“Ako se ovo načelo zanemari i napusti, cijeli sustav međunarodnog prava bit će uzdrman iz korijena. Svijet će se vratiti zakonu džungle i zajednička sigurnost potpuno će biti isključena”, upozorio je.

“Iz tog razloga moramo zauzeti jasan stav, uvijek poštivati suverenitet i teritorijalni integritet svih zemalja, poštivati razvojni put i društveni sustav koji su neovisno odabrali građani svake pojedine zemlje te poštivati napore svake zemlje u zaštiti državnog jedinstva i nacionalne solidarnosti“.

Ovo je zlatno pravilo međudržavnih odnosa, kao i temelj i perimetar za postizanje zajedničke sigurnosti, rekao je izaslanik tijekom otvorenog sastanka Vijeća sigurnosti UN-a o zajedničkoj sigurnosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.