Kina priopćila kako se američke odredbe o subvencijama za električna vozila “sumnjiče da krše pravila WTO-a”

Odredbe o subvencijama za električna vozila u američkom Zakonu o smanjenju inflacije diskriminirajuće su i sumnja se da krše pravila Svjetske trgovinske organizacije (WTO-a, eng. World Trade Organization), priopćilo je u četvrtak kinesko Ministarstvo trgovine.

Relevantne odredbe, odnosno odobravanje poreznih olakšica za električna vozila pod uvjetom konačne montaže u Sjevernoj Americi, diskriminiraju druge slične uvezene proizvode i sumnja se da krše načela WTO-a o tretmanu najpovlaštenije nacije i nacionalnom tretmanu, rekla je glasnogovornica Ministarstva trgovine Shu Jueting na tiskovnoj konferenciji.

Kao članica WTO-a, Sjedinjene Američke Države trebaju provoditi relevantne investicijske politike na način koji je u skladu s pravilima WTO-a i štititi trgovinski poredak koji podržava pošteno tržišno natjecanje, rekla je Shu.

Kina će nastaviti pratiti i procjenjivati kasniju provedbu zakona i poduzeti mjere za zaštitu kineskih legitimnih prava i interesa kada je to potrebno, dodala je glasnogovornica Ministarstva trgovine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.