Kina slavi festival žetve poljoprivrednika

Stotine milijuna kineskih poljoprivrednika proslavilo je peti festival žetve u petak, dok Kina očekuje veliku žetvu unatoč epidemiji bolesti COVID-19 i ekstremnim vremenskim uvjetima.

Nakon prevladavanja utjecaja prošlogodišnjih rijetkih jesenskih poplava na sjeveru, kasne sjetve ozime pšenice, sporadičnih ponovnih pojava slučajeva bolesti COVID-19 te velikih vrućina i suše u nekim južnim regijama, Kina je zabilježila povećanje proizvodnje ljetnih žitarica i rane riže te očekuje još jednu veliku žetvu ove godine.

U poljoprivrednom izložbenom parku u jugozapadnom kineskom gradu Chengduu, jednom od mjesta održavanja ovogodišnjeg festivala žetve, stanovnici okruga Xinjin sudjelovali su u petak ujutro u nekoliko aktivnosti s temom poljoprivrede, kao što su izložbe proizvoda, ceremonije dodjele nagrada “najuspješnijim farmerima” i natjecanja u fitnessu.

Pokrenut 2018., festival žetve kineskih poljoprivrednika svake se godine poklapa s jesenskim ekvinocijem, koji je jedan od 24 solarna razdoblja  kineskog lunarnog kalendara i obično pada između 22. i 24. rujna tijekom kineske sezone poljoprivredne žetve.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.