Kineska mreža područja slobodne trgovine značajno doprinosi ukupnoj vanjskoj trgovini

Kina od pristupanja Svjetskoj trgovinskoj organizaciji 2001. širi mrežu područja slobodne trgovine, rekla je u četvrtak Shu Jueting, glasnogovornica Ministarstva trgovine.

Do sada je Kina potpisala 19 sporazuma o slobodnoj trgovini s 26 zemalja i regija, s partnerima iz Azije, Oceanije, Latinske Amerike, Europe i Afrike, rekla je Shu na redovitoj tiskovnoj konferenciji.

Opseg trgovine između Kine i njezinih partnera u slobodnoj trgovini čini oko 35% ukupne kineske vanjske trgovine, rekla je glasnogovornica.

Zemlja će dodatno povećati udio trgovine robom s nultim carinama, olakšati pristup tržištu za trgovinu uslugama i ulaganjima, aktivno sudjelovati u pregovorima o novim pravilima za digitalno gospodarstvo i zaštitu okoliša te razviti nove sustave za otvoreno gospodarstvo na višoj razini, rekla je Shu.

Kina će također potpisati više sporazuma o slobodnoj trgovini s voljnim partnerima te raditi na povećanju učinkovitosti tih sporazuma kako bi bolje i brže koristili tvrtkama i ljudima, dodala je Shu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.