Održan međunarodni simpozij “Deset godina suradnje Kine i zemalja srednje i istočne Europe”

Predstavnici istraživačkih centara iz Kine i zemalja srednje i istočne Europe (SIE) okupili su se na simpoziju koji se održava putem interneta i na stvarnoj lokaciji kako bi se osvrnuli na izvanredan put i postignuća suradnje Kine i zemalja SIE u posljednjih deset godina.

Mehanizam suradnje između Kine i zemalja srednje i istočne Europe, uspostavljen 2012. godine, postao je važna platforma za produbljivanje prijateljskih odnosa i širenje suradnje između Kine i zemalja SIE. Tijekom proteklih deset godina, uz zajedničku promociju čelnika Kine i zemalja SIE, suradnja je donijela opipljive koristi tvrtkama i ljudima s obje strane, a također je pridonijela održivom i stabilnom razvoju odnosa Kine i Europe.

Kineski i strani stručnjaci vjeruju kako je suradnja Kine i srednje i istočne Europe važan dio odnosa Kine i EU-a te praktičan primjer suradnje Kine i EU-a u izgradnji inicijative Pojas i put. Već deset godina mehanizam suradnje daje važan doprinos jačanju političkog međusobnog povjerenja, gospodarske i trgovinske suradnje, međuljudskih i kulturnih razmjena te podizanju bilateralnih odnosa na višu razinu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.