Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova: Kina je uvijek bila na strani mira

Kina je uvijek bila na strani mira i nastavit će igrati konstruktivnu ulogu s međunarodnom zajednicom u pitanju Ukrajine, rekao je u utorak na tiskovnoj konferenciji glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin.

Od 23. do 27. rujna, četiri regije u Ukrajini glasovale su za pridruživanje Rusiji, što je natjeralo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda da sazove izvanrednu sjednicu nakon početka glasovanja.

Kao odgovor, Wang je ponovio kako je Kina uvijek tvrdila da treba poštivati suverenitet i teritorijalni integritet svih zemalja i svrhe i načela Povelje UN-a te da legitimne sigurnosne brige svih strana treba shvatiti ozbiljno i  podržati sve napore za mirno rješavanje krize.

Kao jezgra međunarodnog mehanizma kolektivne sigurnosti, Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda trebalo bi dobro iskoristiti alate za posredovanje dodijeljene poveljom, slijediti ispravan smjer okončanja rata i promicanja mira te poduzeti konstruktivne i odgovorne mjere za stvaranje uvjeta i prostora za političko rješenje, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.