Xi odaje počast nacionalnim herojima na Dan mučenika

Xi Jinping i drugi čelnici Komunističke partije Kine i države nazočili su u petak ujutro ceremoniji na trgu Tian’anmen u Pekingu kako bi predali košare sa cvijećem palim nacionalnim herojima.

Događaj je održan povodom obilježavanja Dana mučenika, dan uoči Državnog dana u Kini.

Među ostalim vođama bili su Li Keqiang, Li Zhanshu, Wang Yang, Wang Huning, Zhao Leji, Han Zheng i Wang Qishan. Na svečanosti su im se pridružili predstavnici svih društvenih slojeva.

U 10 sati svi sudionici su otpjevali državnu himnu, te odali tihu počast mučenicima koji su svoje živote žrtvovali za oslobođenje kineskog naroda i izgradnju Narodne Republike Kine, utemeljene 1949. godine.

Ispred Spomenika narodnim herojima postavljeno je devet ogromnih košara cvijeća. Xi i drugi čelnici došetali su do podnožja spomenika, gdje je poravnao vrpce na košarama prije nego što je poveo druge visoke dužnosnike u šetnju oko spomenika kako bi odali počast.

Od 18. Nacionalnog kongresa KPK, pod snažnim vodstvom Centralnog komiteta KPK s drugom Xi Jinpingom u središtu, Partija, oružane snage i ljudi svih etničkih grupa kroče naprijed u solidarnosti, postižući povijesna postignuća i transformacije u poslovima Partije i države.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.