Svjetski dužnosnici žele dublju suradnju dok kineska veleposlanstva slave Dan državnosti

Kineska veleposlanstva u raznim zemljama održala su događaje u povodu proslave 73. godišnjice osnutka Narodne Republike Kine, tijekom kojih su svjetski dužnosnici razmatrali dublju suradnju.

Cijeneći razvojna postignuća Kine u proteklih deset godina, izrazili su spremnost za jačanje suradnje s Kinom na raznim područjima, te očekivali da će Kina nastaviti igrati važnu ulogu u međunarodnim poslovima i dati veći doprinos svjetskom miru i razvoju.

Csaba Korosi, predsjednik 77. zasjedanja Opće skupštine UN-a, čestitao je Kini na njezinim postignućima u promicanju razvoja i prosperiteta.

Glavni podtajnik UN-a Courtenay Rattray, šef kabineta glavnog tajnika UN-a Antonia Guterresa, rekao je da svjetsko tijelo visoko cijeni brojne doprinose Kine u svom radu i položaj Kine kao glavnog stupa međunarodne suradnje.

Zoran Tegeltija, predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH), kazao je da je Kina pod vodstvom KP Kine i marljivim radom kineskog naroda učinila mnogo za svoj razvoj i postigla izuzetne uspjehe u raznim oblastima.

BiH ostaje opredijeljena za daljnje unapređenje suradnje dviju prijateljskih zemalja na dobrobit dvaju naroda, te poštivanje principa jedne Kine, kazao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.