Hrvatske čizme nose kineski policajci

Hrvatske čizme nose i policajci u Hong Kongu: Obućarska industrija još se drži, 10.000 radnika proizvodi cipele i čizme.

Jelen Professional iz Međimurja, nastao na temeljima legendarne tvrtke Jelen, također je preživio ulazak Kine u svjetsku trgovinsku mrežu. Štoviše, proizvodi motociklističke čizme za policiju Hong Konga! Tvrtka je u klasteru hrvatske obrambene industrije, kao i Inkop International, još jedan domaći proizvođač specijalne obuće.

U Poznanovcu je još 1919. godine osnovana tvornica kože. Danas njihove cipele i gležnjače “Made in Croatia” nose specijalne postrojbe, vojnici i policija.

iselite zelje i pođonite cipele, savjetovao je, uz ostalo, ugledni ekonomski stručnjak Ljubo Jurčić građanima koji žele uštedjeti koju kunu.

Za domaće se zelje zna, varaždinsko i ogulinsko odlično je za kiseljenje, ali što s cipelama? Imamo li štogod domaćeg za pođoniti? Bacili smo se u potragu za domaćim cipelama i došli do zaključka da je hrvatska obućarska industrija, hvala na pitanju, itekako živa. Sjećate li se obuće Mr. Joseph? Kladimo se da je većina kupaca njihovih cipela mislila da se radi o stranom brendu, no to su bile prave domaće, hrvatske cipele. I to u velikim količinama. Primjerice, 2012. proizvedeno je stotinjak tisuća pari.

Tvrtka iz Duge Rese propala je nedugo nakon što je osnivač Josip Boljar preminuo, no posao s obućom nastavili su njegovi sinovi Domagoj i Hrvoje. Oni danas proizvode nešto posebno – najekološkije tenisice na svijetu! Brend se zove Miret.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/hrvatske-cizme-nose-i-policajci-u-hong-kongu-obucarska-industrija-jos-se-drzi-10-000-radnika-proizvodi-cipele-i-cizme-1618424 – www.vecernji.hr

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.