Apel “Ulica nije dom”

U povodu Svjetskog dana beskućnika 10. listopada, Hrvatska mreža za beskućnike, njene članice i drugi dionici koji skrbe o beskućnicima uputit će javni apel upozorenja na rast beskućništva u Hrvatskoj te pozvati odgovorne na sustavniji pristup u njegovu suzbijanju.

Apelom pod geslom “Ulica nije dom” želi se upozoriti javnost i donositelje odluka na svim razinama na sve veći broj beskućnika i osoba iz siromašnih i socijalno isključenih skupina koji se nalaze u riziku od beskućništva, i koji preko noći mogu završiti na ulici, ističe se u priopćenju Hrvatske mreže za beskućnike.

Napominju kako se to posebno odnosi na žrtve obiteljskog nasilja, mlade koji izlaze iz alternativne skrbi, povratnike iz pravosudnih i zdravstvenih ustanova, izbjeglice i azilante, osobe s psihičkim i intelektualnim poteškoćama, starije osobe i druge socijalno ugrožene skupine.

Stoga će poslati apel donositeljima odluka da je vrijeme da se u Hrvatskoj počne sustavnije skrbiti o beskućnicima i donese strategija za borbu protiv beskućništva, te nacionalna i lokalne strategije socijalnog stanovanja za razvijanje primjerenijeg sustava stambenih subvencija i pomoći kućanstvima u neprimjerenim uvjetima stanovanja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.