Glasnogovornica: Načelo jedne Kine potpora je stabilnosti na Tajvanskom tjesnacu

Načelo jedne Kine podupire mir i stabilnost na Tajvanskom tjesnacu, rekla je u ponedjeljak glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

“Voljni smo stvoriti široki prostor za mirno ponovno ujedinjenje, ali nikada nećemo ostaviti prostora za separatističke aktivnosti usmjerene na “neovisnost Tajvana””, rekla je glasnogovornica Mao Ning na redovnoj tiskovnoj konferenciji.

Trenutne napetosti preko Tajvanskog tjesnaca ukorijenjene su u činjenici da se vlasti tajvanske Demokratske napredno stranke tvrdoglavo drže separatističkog stava o “neovisnosti Tajvana” i dogovaraju se s vanjskim silama kako bi neprestano upućivale provokacije, što ozbiljno potkopava važne temelje mira i razvoja odnosa između dvije strane tjesnaca, rekla je Mao.

Mao je rekla da se tajvansko pitanje tiče suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kine. Tajvan je neotuđivi dio kineskog teritorija.

Kada bi se slijedilo načelo jedne Kine, odnosi između tjesnaca bi se poboljšali i razvili. Međutim, odstupanje od načela jedne Kine dovest će do napetosti i turbulencija u odnosima između dvije strane tjesnaca, rekla je Mao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.