Radić u Bruxellesu na Europskom tjednu regija i gradova

Osječki gradonačelnik Ivan Radić u ponedjeljak se u Bruxellesu sastao sa zastupnikom u Europskom parlamentu Karlom Resslerom, u sklopu 20. izdanja Europskog tjedna regija i gradova.

– U Osijeku su u tijeku kapitalni projekti vrijedni više od milijardu kuna, većinom financirani iz fondova Europske unije – poručio je tom prigodom gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, navodeći najveće projekte poput modernizacije tramvajske infrastrukture, izgradnje podvožnjaka na Čepinskoj, izgradnje najsuvremenijeg pročistača otpadnih voda, te izgradnje središnje zgrade u IT parku.

Napomenuo je i kako se povećao iznos za Urbanu Aglomeraciju Osijek, gdje je za 10 jedinica lokalne samouprave osigurano 55 milijuna eura u razdoblju 2021.-2027. Usporedbe radi, u prethodnom razdoblju, kada je UA Osijek činilo čak 19 jedinica lokalne samouprave, aglomeracija je raspolagala s 40,6 milijuna eura.

– Nastavit ćemo i dalje realizirati što veći broj projekata kroz fondove Europske unije, kako bismo rasteretili gradski proračun – dodao je gradonačelnik Radić.

Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler istaknuo je koliko su lokalna, nacionalna i europska politika isprepletene te izrazio zadovoljstvo osječkom proaktivnošću u europskim pitanjima.

Više na: https://www.osijek.hr/gradonacelnik-radic-u-bruxellesu-na-europskom-tjednu-regija-i-gradova-realizacijom-projekata-vrijednih-vise-od-milijardu-kuna-osijek-predvodnik-u-provodenju-eu-projektata/

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.