HNK: Prva ovosezonska dramska premijera je “Čaruga”

Prva ovosezonska dramska premijera u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu komedija je Ivana Kušana “Čaruga”. Redatelj predstave je Boris Svrtan, a uz Aljošu Čepla u naslovnoj ulozi, u predstavi glumi još 8 sjajnih glumaca koji prikazuju 9 briljantnih karaktera ove komične drame.

Komedija Ivana Kušana “Čaruga” nastala je 1976. godine i zarazno je duhovit tekst o razbojniku i obljubitelju ženskih bića Jovanu Stanisavljeviću, rekao je redatelj Boris Svrtan i dodao kako je to svevremenska priča koja se, iako opisuje događaje s početka 20. stoljeća, u mnogim stvarima može preslikati na današnja vremena: “Ovaj tekst je toliko srođen i srastao sa Slavonijom i s Osijekom da mi je izuzetna čast da upravo ovdje, pozivom intendantice Dražene Vrselje, mogu biti u prilici da radim s tako divnim ansamblom uglavnom mladih glumaca koji su već toliko zreli da mogu prihvatiti i najveće izazove.”

A predvodnik te mlade ekipe igrajući naslovnu ulogu Čaruge je Aljoša Čepl: “Možete očekivati jednu jako zanimljivu i zabavnu predstavu na koju će publika dolaziti možda i nekoliko puta jer će se nekim našim glumačkim rješenjima toliko diviti da će ih zanimati kako smo to napravili pa će ih zanimati kako smo to napravili”, rekao je Čepl i izrazio nadu da predstavu čeka duga karijera jer ju igra jedna mlada ekipa.

Više pročitajte na: https://radio.hrt.hr/radio-osijek/vijesti/prva-ovosezonska-dramska-premijera-caruga-10098778

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.