Dužnosnik: Kina će nepokolebljivo širiti sveobuhvatno otvaranje

Kina će nepokolebljivo širiti sveobuhvatno otvaranje i pomicati gospodarsku globalizaciju prema otvorenosti, uključenosti, uravnoteženosti i dobrobiti za sve, rekao je u ponedjeljak dužnosnik najvišeg državnog tijela za ekonomsko planiranje.

Bilo je nesporazuma oko novog obrasca razvoja koji je usredotočen na domaće gospodarstvo i karakteriziran pozitivom interakcijom između domaćih i međunarodnih gospodarskih tokova, rekao je Zhao Chenxin, zamjenik ravnatelja Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reforme, na tiskovnoj konferenciji održanoj na marginama tekućeg 20. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine.

Rekao je kako je pogrešno misliti da će fokusiranjem na domaće gospodarstvo Kina smanjiti napore za otvaranje ili se čak okrenuti “samodostatnom gospodarstvu”, rekao je Zhao.

Gospodarska globalizacija postala je nepovratan trend, rekao je, dodajući kako je Kina već duboko integrirana u globalno gospodarstvo i međunarodni sustav, a industrije Kine i mnogih drugih zemalja međusobno su povezane i ovisne.

Rekao je da je poticanje novog obrasca razvoja važno za Kinu kako bi postigla razvoj koji je kvalitetniji, učinkovitiji, pošteniji, održiviji i sigurniji.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.