Dužnosnik: Kina ima veću sposobnost za osiguravanje sigurnosti hrane

Kina je tijekom proteklog desetljeća unaprijedila sposobnost za osiguravanje sigurnosti hrane, s većom godišnjom proizvodnjom žitarica i stabilnim funkcioniranjem tržišta, rekao je dužnosnik u ponedjeljak.

S dobrom situacijom u sigurnosti hrane, “Kina je zajamčila da će njezina opskrba hranom ostati čvrsto u njezinim rukama”, rekao je Cong Liang, čelnik Državne uprave za žito i rezerve, na tiskovnoj konferenciji održanoj na marginama tekućeg 20. Nacionalnog kongresa  Komunističke partije Kine.

Kineska proizvodnja žitarica veće je solidnih sedam godina iznad 650 milijuna tona. U 2021. brojka je dosegla novu najvišu razinu od 682,85 milijuna tona.

Iako su globalna tržišta hrane posljednjih godina bila nestabilna, kinesko je tržište zadržalo dostatnu ponudu i stabilno funkcioniralo, učinkovito zadovoljavajući potrebe ljudi i pridonoseći zdravom gospodarskom razvoju i društvenoj stabilnosti, rekao je Cong, dodajući kako će Kina nastaviti biti u dobroj poziciji za osiguravanje sigurnosti hrane.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.