Sindikat hrvatskih učitelja jednoglasno odbio novu ponudu Vlade

Veliko vijeće Sindikata hrvatskih učitelja jednoglasno je odbilo novu ponudu Vlade, priopćeno je u četvrtak ujutro, uz ocjenu sindikata da im je ta ponuda neprihvatljiva jer nije usmjerena na veći rast osnovice plaće.

“Nova je ponuda Vlade RH neprihvatljiva jer nije usmjerena na veći rast osnovice u odnosu na prethodnu ponudu, već samo na drugačiju dinamiku isplate prije predloženog povećanja osnovice”, ističe Sindikat hrvatskih učitelja.

“Povećanje iznosa božićnice, regresa i dara za djecu ne može kompenzirati rast osnovice i riješiti pitanje zaostajanja plaća u ovoj i idućoj godini”, navodi se u priopćenju te ističe kako je stoga nova ponuda Vlade odbijena već na Velikom vijeću Sindikata hrvatskih učitelja.

Inače, Vlada je predstavnicima sindikata državnih i javnih službi prije dva dana iznijela korigiranu ponudu rasta osnovice plaća, a oni su najavili da će je prenijeti sindikalnim tijelima i članstvu te se očitovati idući tjedan, uz ocjenu da je malo bolja od prethodne, ali još nedovoljna.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.