Viša sutkinja: Kina će pojačati sudsku zaštitu prava intelektualnog vlasništva

Kineske pravosudne agencije pojačat će zaštitu prava intelektualnog vlasništva u naporima za podršku državnim nastojanjima za postizanjem većeg samopouzdanja i snage u znanosti i tehnologiji, rekla je viša sutkinja u srijedu.

Uvest će se dobra pravila za zaštitu prava intelektualnog vlasništva u sektorima kao što su veliki podaci, umjetna inteligencija i genetske tehnologije, a pravosudne radnje protiv monopola i nepoštene konkurencije će se poboljšati, rekla je He Rong, potpredsjednica Vrhovnog narodnog suda (VNS-a), na tiskovnoj konferenciji održanoj na marginama tekućeg 20. Nacionalnog  kongresa Komunističke partije Kine.

Uložit će se veći napori u regulaciju i usmjeravanje zdravog razvoja kapitala, rekla je, dodavši kako će pravosudne agencije također unaprijediti međunarodnu suradnju i razmjene.

Tijekom prošlog desetljeća, Kina je postigla značajan napredak u sudskoj zaštiti prava intelektualnog vlasništva, rekla je He.

Sud za prava intelektualnog vlasništva pod VNS-om i četiri specijalizirana suda za prava intelektualnog vlasništva u Pekingu, Šangaju, Guangzhouu i luci slobodne trgovine Hainan olakšali su kinesku reformu u vezi s rješavanjem slučajeva prava intelektualnog vlasništva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.