MOO: Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. pratilo više od dvije milijarde ljudi

Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. dosegle su globalnu publiku prijenosa brojniju od dvije milijarde ljudi, objavio je u četvrtak Međunarodni olimpijski odbor (MOO).

Prema neovisnom istraživanju provedenom u ime MOO-a, Peking 2022. postale su digitalno najangažiranije Zimske olimpijske igre u povijesti, s 2,01 milijardom gledatelja, 5% više nego za igre u PyeongChangu 2018., koji su igre gledali putem linearne televizije i digitalnih platformi.

Gledatelji su pogledali ukupno 713 milijardi minuta prijenosa Igara putem olimpijskih kanala partnera za medijska prava, a olimpijski društveni mediji također su ostvarili 3,2 milijarde angažmana i privukli više od 11 milijuna novih pratitelja na raznim platformama.

“Peking 2022. bile su digitalno najangažiranije Zimske olimpijske igre u povijesti. U bliskoj suradnji s našim partnerima za medijska prava diljem svijeta, bilo je dostupno više pokrivenosti nego ikad prije, uključujući rekordan iznos pratitelja putem digitalnih platformi”, rekao je predsjednik MOO-a Thomas Bach.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.