Delegat pozdravlja postignuća KPK-a u poboljšanju ruralnog obrazovanja

Delegat na 20. Nacionalnom kongresu Komunističke partije Kine (KPK) pohvalno je govorio o onome što je Partija učinila za poboljšanje obrazovanja u ruralnim područjima diljem Kine.

Liu Xiuxiang iz okruga Wangmo u jugozapadnoj kineskoj pokrajini Guizhou u subotu je rekao da je tamošnja osnovna obrazovna infrastruktura sveobuhvatno poboljšana u proteklom desetljeću, a lokalna škola ima najljepše zgrade i najbolje okruženje u okrugu.

Kvaliteta obrazovanja također je bitno povećana, rekao je Liu, zamjenik ravnatelja i profesor povijesti u Eksperimentalnoj srednjoj školi Wangmo, u “Delegatskom hodniku” nakon završetka 20. Nacionalnog kongresa KPK u Velikoj dvorani naroda u Pekingu. .

Godine 2012. samo je 70 studenata u županiji stiglo do fakulteta, dok je taj broj samo 10 godina kasnije dosegao preko 1300, istaknuo je. Za razliku od starih dana kada se morao truditi uvjeriti mnoge roditelje u važnost obrazovanja, Liu je rekao da ga većina obitelji sada cijeni, a mladi iz ruralnih područja sada imaju više mogućnosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.