Ilok: Održano 7. Pokrajinsko vojno hodočašće hrvatske vojske i policije

U Iloku je održano 7. Pokrajinsko vojno hodočašće hrvatske vojske i policije povodom blagdana sv. Ivana Kapistrana, nebeskog zaštitnika Iloka i vojnih kapelana. Procesijom u čast svetog Ivana Kapistrana i svetom misom u župnoj crkvi, koju je predvodio vojni ordinarij u Hrvatskoj biskup Jure Bogdan– građani našeg najistočnijega grada ,Iloka, proslavili su Dan grada.

Na hodočašću je sudjelovalo sedamdesetak policajaca i vojnika. Prije euharistijskog slavlja, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve koji su život izgubili u Domovinskom ratu.

Zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” brigadir Dražen Batrnek rekao je da je u Domovinskom ratu većina pripadnika Hrvatske vojske i policije nosilo krunicu, te da se i dan danas zadržala ta tradicija.

Načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece naglasio je kako je u vrijeme rata u Osječko-baranjska policija dala šezdeset života u obrani domovine. U Domovinskom ratu branili su Hrvatsku zajedno sa Hrvatskom vojskom.

Gradonačelnica Iloka Marina Budimir istaknula je da je Sveti Ivan Kapist zaštitnik vojske, te se zbog toga i održalo hodočašće. ( Radio Osijek)

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.