Kina predstavila mjere za promicanje stranih ulaganja usmjerenih na proizvodnju

Foto: VCG

Kineske vlasti donijele su niz mjera za olakšavanje stranih ulaganja u zemlji, s fokusom na proizvodni sektor.

Kina će optimizirati investicijsko okruženje i produbiti provedbu negativnih popisa za strana ulaganja kako bi transformirala politike za otvaranje u konkretne projekte, navedeno je u dokumentu koji su zajednički objavili Nacionalno povjerenstvo za razvoj i reforme i pet drugih vladinih tijela.

U dokumentu ja pozvano na olakšavanje ulaska i izlaska rukovoditelja i tehničara iz multinacionalnih kompanija i tvrtki sa stranim ulaganjima, kao i njihovih obitelji, u zemlju, uz preduvjet čvrste prevencije i kontrole pandemije bolesti COVID-19.

Što se tiče razvoja proizvodnje, Kina će podupirati uvoz i izvoz proizvodnih tvrtki sa stranim ulaganjima te pružati usluge i smjernice o trgovini i carinjenju, stoji u dokumentu.

Također će se uložiti nastojanja u poboljšanje struktura stranih ulaganja. Dokumentom su strani ulagači potaknuti na širenje poslovanja u područjima kao što su znanstveno-tehnološke inovacije i postizanje vrhunca ispuštanja ugljičnog dioksida i ugljične neutralnosti, kao i u područjima sa zdravim temeljima industrijskog razvoja u središnjim, zapadnim i sjeveroistočnim regijama Kine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.