Kina: Kineski međunarodni uvozni sajam će biti vrhunac globalnog gospodarskog oporavka i rasta

Foto: VCG

Predstojeći 5. Kineski međunarodni uvozni sajam bit će vrhunac globalnog gospodarskog oporavka i rasta za ovu godinu, priopćilo je u srijedu kinesko Ministarstvo vanjskih poslova.

Na redovnoj tiskovnoj konferenciji, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian rekao je da će kao prvi veliki međunarodni sajam koji će Kina održati nakon 20. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine (KPK-e), ovaj Kineski međunarodni uvozni sajam zabilježiti više zemalja sudionica, raznolikih izložbi te premium proizvoda i raznih aktivnosti kojima se ljudi mogu veseliti.

Zhao je istaknuo kako izvješće s 20. Nacionalnog kongresa KPK-e izričito navodi da je Kina predana temeljnoj nacionalnoj politici otvaranja prema vanjskom svijetu, slijedi obostrano korisnu strategiju otvaranja i nastoji stvoriti nove prilike za svijet vlastitim razvojem i pridonijeti izgradnji otvorenog globalnog gospodarstva.

“Uspjeh Kineskog međunarodnog uvoznog sajma bio je i ostat će dobar primjer kineske odlučnosti i samopouzdanja u otvaranju svog tržišta prema svijetu i dijeljenju razvojnih mogućnosti s drugim zemljama”, rekao je Zhao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.