Mišljenje u europskim zemljama: Scholzov posjet Kini će ojačati kinesko-njemačke i kinesko-europske odnose

Njemački kancelar Olaf Scholz 4. studenog prvi put je tijekom svog mandata posjetio Kinu i sastao se s kineskim čelnicima. U europskim zemljama se smatra kako u trenutnim međunarodnim okolnostima, njegov posjet koristi jačanju kinesko-njemačkih i kinesko-europskih odnosa.

Rudolf Scharping, nekadašnji njemački ministar obrane je 3. studenog u autorskom članku u političkom časopisu „Cicero“ komentirao kako njemačko-kineski sastanak u Pekingu ima veliki značaj, kako za njemačke tako i za europske interese.

Martin Brudermüller, predsjednik upravnog odbora BASF-a u Europi je u intervjuu za medije ocijenio kako je posjet Kini „dobar signal“ koji svjedoči da smo otvoreni za razgovore i dosljedno zainteresirani za kontakte s Kinom.

Fabio Massimo Parenti, profesor međunarodne politike i gospodarstva iz Italije smatra kako je Scholzov posjet signal da se kinesko-europska diplomacija i političke razmjene vraćaju u normalu. Njemačka je praktičnim potezima pokazala kako kinesko-europski odnosi nisu ugroženi i kako će jedino jačanjem kontakata s Kinom Europa moći svladati gospodarsku i energetsku krizu i ponovno se vratiti održivom razvoju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.