Strani čelnici pozdravili Kineski međunarodni uvozni sajam kao vitalnu platformu za dijeljenje prilika

Kineski međunarodni uvozni sajam postao je vitalna međunarodna platforma za promicanje trgovine, ulaganja i globalne suradnje, a Kina je dala važan doprinos gospodarskom oporavku svijeta, rekli su strani državnici i čelnici međunarodnih organizacija.

Smatrajući Kineski međunarodni uvozni sajam ključnim mostom za gospodarsku i trgovinsku suradnju Kine i Indonezije, indonezijski predsjednik Joko Widodo rekao je kako su industrije Indonezije i Kine uvelike komplementarne. Indonezijsko palmino ulje, kava, tropsko voće i drugi specijalizirani proizvodi visoke kvalitete dodatno će otvoriti kinesko potrošačko tržište putem platforme sajma, rekao je.

Ističući kako svijet treba mnogo snažniju međunarodnu suradnju, direktorica Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgieva rekla je, “zato nam je potreban ovaj (Kineski međunarodni uvozni) sajam i slične prilike za interakciju i dijalog”.

“Kina ima ogroman udio u globalnoj trgovini i snazi multilateralnog trgovinskog sustava koji je podupire”, rekla je generalna direktorica Svjetske trgovinske organizacije (WTO-a, eng. World Trade Organization) Ngozi Okonjo-Iweala.

Čelnica WTO-a rekla je kako se raduje suradnji s Kinom i drugim članicama WTO-a na stvaranju jačeg, učinkovitijeg globalnog trgovinskog sustava koji donosi rezultate za ljude i planet.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.