59. Glazbena tribina

Nakon uspješne prošlogodišnje manifestacije, 59. po redu Glazbena tribina u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja i Cantusa po drugi je put za redom u Osijeku nakon što se desetljećima održavala u Opatiji.

Tribina, koja u fokusu ima promociju suvremene glazbe, posebno one hrvatskih autora, ovogodišnji je program usmjerila na mlađu generaciju umjetnika, muzikologa i studenata muzičkih akademija.

Nazočne je u ime Grada Osijeka pozdravila zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković koja je naglasila zadovoljstvo što je Tribina ponovno u Osijeku koji je do sada dokazao da ima veliki kulturni potencijal.

-Osijek je inkubator velikog broja umjetnika koji su svoj trag ostavili u različitim područjima umjetnosti ne samo na našim prostorima već i u svijetu. Franjo Krežma, Pajo Kolarić, Julije Njikoš, Branko Mihaljević, Kićo Slabinac, Zlatko Pejaković, Vera Svoboda samo su neki od njih. Imajući u vidu temu ovogodišnje tribine koja fokus stavlja na mlade, Osijek se i u tom području ima čime ponositi. Počevši od naših najmlađih koji pohađaju Glazbenu školu Franje Kuhača pa sve do izvrsne Akademije za umjetnost i kulturu – naglasila je Crnković.

Tribina se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Osijeka, Hrvatske udruge za zaštitu izvođačkih prava te Zaklade Ernst von Siemens održava u vremenu od 9. do 12. studenog na nekoliko lokacija – u Konkatedrali Svetog Petra i Pavla, Domu HV-a „Brigadir Ivan Rebrina“, Kulturnom Centru Osijek te Barutani.

  • osijek.hr

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.