Ministarstvo vanjskih poslova: Kina cijeni salvadorsku obustavu sporazuma o slobodnoj trgovini s regijom Tajvan

Foto: Visual People

Kina cijeni potez Salvadora kojim je ukinuo takozvani “sporazum o slobodnoj trgovini” s regijom Tajvan, rekao je u četvrtak glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian.

Napominjući kako je salvadorski Vrhovni sud u ponedjeljak izdao proglas kojim se službeno objavljuje da su zaštitne mjere poduzete protiv takozvanog “sporazuma o slobodnoj trgovini” između Salvadora i regije Tajvana ništavne i nevažeće, Zhao je rekao kako Kina visoko cijeni činjenicu da je Salvador na ispravnoj strani povijesti i donio je odluku koja je u temeljnom i dugoročnom interesu obiju država.

Privrženost načelu jedne Kine univerzalno je priznato načelo i predstavlja težnje ljudi i trend u svijetu te ga ne može zaustaviti nikakva sila, dodao je glasnogovornik.

Kina i Salvador zajednički su objavili da su spremni započeti proces vezan uz bilateralne pregovore o sporazumu o slobodnoj trgovini što je prije moguće i zajednički raditi na skorom završetku procesa, što u potpunosti pokazuje zajedničku volju dviju zemalja za produbljivanje bilateralnih odnosa i podizanje razine gospodarske i trgovinske suradnje, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.