Na ministarskom sastanku APEC-a naglašen održivi i uključivi oporavak

Foto: VCG

Ministri gospodarstava Azijsko-pacifičke gospodarske suradnje (APEC-a, eng. Asia-Pacific Economic Cooperation) zaključili su u četvrtak sastanak u glavnom gradu Tajlanda Bangkoku, usklađujući ideje za unapređenje azijsko-pacifičkih integracija, trgovine i ulaganja u zajedničkoj potrazi za održivim i uključivim oporavkom u vrlo nesigurnom svijetu.

Brze tehnološke inovacije, degradacija okoliša i klimatske promjene zahtijevaju od čelnika gospodarstava članica APEC-a “da razmotre način na koji možemo i moramo biti bolji i više surađivati”, rekao je zamjenik tajlandskog premijera i ministar vanjskih poslova Don Pramudwinai u uvodnom obraćanju na 33. Ministarskom sastanku APEC-a.

Sudionici su također raspravljali o tome kako bi gospodarstva APEC-a mogla surađivati na suočavanju s trenutnim gospodarskim izazovima poput prehrambene i energetske nesigurnosti, inflacije i poremećaja u opskrbnim lancima, dok nastavljaju usmjeravati azijsko-pacifičku regiju prema održivom i uključivom gospodarskom oporavku i ostvarivanju Vizije Putrajaya 2040. i Plana djelovanja Aotearoa, rekao je zamjenik tajlandskog ministra vanjskih poslova Vijavat Isarabhakdi na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji održanoj nakon sastanka.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.