Xi i Prayut slažu se oko izgradnje stabilnije, naprednije i održivije kinesko-tajlandske zajednice sa zajedničkom budućnošću

Foto: Xinhua

Kineski predsjednik Xi Jinping i tajlandski premijer Prayut Chan-o-cha u subotu su se složili da će izgraditi stabilniju, prosperitetniju i održiviju kinesko-tajlandsku zajednicu sa zajedničkom budućnošću.

Tijekom sastanka s Prayutom, Xi je čestitao Tajlandu na uspjehu u ulozi domaćina sastanka gospodarskih vođa Azijsko-pacifičke gospodarske suradnje (APEC), ističući tisućljetno prijateljstvo između Kine i Tajlanda i bratstvo između dva naroda.

Kina je spremna ojačati jedinstvo i suradnju s Tajlandom i drugim zemljama Udruge zemalja jugoistočne Azije (ASEAN), usredotočujući se na zajedničku izgradnju mirnog, sigurnog, prosperitetnog, lijepog i prijateljskog doma, kako bi se kontinuirano oslobađali novi pokretači rasta za Sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i ASEAN-a.

Napominjući da će Tajland uskoro preuzeti mjesto supredsjedatelja suradnje Lancang-Mekong, Xi je rekao da je Kina voljna surađivati sa zemljama Mekonga na promicanju visokokvalitetne subregionalne suradnje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.