Pekinški forum 2022. započeo s temama dijaloga i suradnje

Pekinški forum 2022. započeo je u petak u Pekingu s temom “Stvaranje budućnosti za ljudsku civilizaciju: povjerenje, dijalog i suradnja”.

Čelnici i znanstvenici iz cijelog svijeta ove su se godine okupili putem interneta i na licu mjesta kako bi istražili temu formiranja isprepletene zajednice koja dijeli sudbinu kroz međusobno povjerenje, dijalog i blisku suradnju. Hitna pitanja, uključujući klimatske promjene, globalnu sigurnost i uzorke globalne populacije, također su na dnevnom redu.

Šebaz Šarif, premijer Islamske Republike Pakistan, uputio je pismo čestitke Pekinškom forumu u kojem je istaknuo kako je forum godinama “ostao vrijedna platforma za produbljivanje međusobnog učenja i razumijevanja među civilizacijama svijeta” te je postao “instrumentalan u promicanju opsežne međunarodne suradnje i globalnog diskursa za mir u svijetu, društveno-gospodarski razvoj i civilizacijski napredak”.

Ovogodišnji Pekinški forum sastoji se od 12 domaćih i jednog inozemnog podforuma, a trajat će do prosinca.

Ovom godišnjem događanju, pokrenutom 2004. godine, pridružilo se više od 7000 uglednika i slavnih znanstvenika iz preko 80 zemalja i regija.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.