Kineska nacionalna svemirska uprava: Kina planira uspostaviti novo globalno partnerstvo u svemirskim istraživanjima i inovacijama

Foto: VCG

Kina planira uspostaviti novo globalno partnerstvo u istraživanju svemira i inovacijama, u nastojanju izgradnje zajednice čovječanstva koja dijeli budućnost u svemiru, navedeno je u priopćenju koje je u ponedjeljak objavila Kineska nacionalna svemirska uprava.

Izjava je objavljena tijekom Globalne partnerske radionice Ujedinjenih naroda i Kine o svemirskim istraživanjima i inovacijama, koja je u ponedjeljak započela u Haikouu u južnoj kineskoj otočnoj pokrajini Hainan. Manifestacija će trajati četiri dana.

Prema priopćenju, Kineska nacionalna svemirska uprava voljna je promicati novu vrstu globalnog partnerstva u svemirskom istraživanjima i inovacijama koje koristi svim ljudima  te uključuje jednakost, uzajamnu korist, otvorenost, uključivost i miroljubivo korištenje svemira.

U tom cilju, uprava će raditi s partnerima u područjima kao što su konzultacije o globalnom upravljanju, promicanje koordinacije djelovanja i produbljivanje projektne suradnje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.