MVP: Rezultati konferencije COP27 poslali pozitivan znak jačanja zajedničkih napora

Rezultati 27. zasjedanja Konferencije stranaka (COP27) Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama poslali su pozitivan znak jačanja suradnje među zemljama u borbi protiv klimatskih promjena, priopćilo je u ponedjeljak kinesko Ministarstvo vanjskih poslova (MVP).

Navedeno je rekla glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova Mao Ning na redovitoj tiskovnoj konferenciji komentirajući ishod UN-ove klimatske konferencije koja je završila u subotu.

Konferencija COP27, održana u godini 30. obljetnice Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama, ostvarila je paket postignuća u skladu s načelima Pariškog sporazuma, što je pozitivan znak da su relevantne zemlje povećale zajedničke napore u nošenju s klimatskim promjenama podupirući multilateralizam, rekla je Mao.

Napomenula je da je napredak postignut u područjima kao što su ublažavanje i prilagodba unaprijedio provedbu Pariškog sporazuma, a uspostava fonda za “gubitke i štete” odgovorila je na hitne potrebe zemalja u razvoju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.