Xi razgovarao s kubanskim predsjednikom

Foto: Visual People

Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e) i kineski predsjednik, razgovarao je u petak s Miguelom Diaz-Canelom Bermudezom, prvim tajnikom Centralnog komiteta Komunističke partije Kube i kubanskim predsjednikom.

“Kuba je prva zemlja na zapadnoj hemisferi koja je uspostavila diplomatske odnose s Narodnom Republikom Kinom. Naše veze postale su primjer solidarnosti i suradnje između socijalističkih zemalja, kao i primjer iskrene uzajamne pomoći između zemalja u razvoju”, rekao je Xi.

“Bez obzira na to kako se međunarodna situacija može promijeniti, predanost Kine dugoročnom prijateljstvu s Kubom neće se promijeniti. Odlučnost Kine da podrži Kubu u provođenju socijalizma neće se promijeniti. Volja Kine za suradnju s Kubom na očuvanju međunarodnog poštenja i pravde i suprotstavljanju hegemoniji i politici moći neće se promijeniti”, rekao je Xi.

Xi je rekao da će Kina nastaviti čvrsto podupirati Kubu u obrani nacionalnog suvereniteta i suprotstavljanju vanjskom uplitanju i blokadi, dodajući kako je Kina spremna surađivati s Kubom na provedbi Globalne razvojne inicijative i Globalne sigurnosne inicijative te zajednički promicati svjetski mir i razvoj.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.