Kineski premijer sastao se s kazahstanskim premijerom i pozvao na jačanje suradnje

Kineski premijer Li Keqiang održao je u utorak sastanak putem videoveze s kazahstanskim premijerom Alikhanom Smailovim, pozivajući na bliže razmjene na visokoj razini i jačanje suradnje između dviju zemalja.

Kina je spremna povećati razmjene na visokoj razini i komunikaciju s Kazahstanom na svim razinama, poboljšati sinergiju razvojnih strategija, produbiti praktičnu suradnju u raznim područjima, unaprijediti koordinaciju i suradnju u regionalnim i međunarodnim poslovima, podići kinesko-kazahstanske odnose na novu razinu te bolje zaštititi regionalni mir, stabilnost i razvoj, rekao je Li.

Izrazio je nadu da će dvije države provesti međuvladine planove gospodarske i trgovinske suradnje, poboljšati međusobnu povezanost i povećati obujam prekograničnih pošiljaka te promicati kontinuirano poboljšanje bilateralne trgovine.

Kina je voljna uvoziti više visokokvalitetnih ekoloških poljoprivrednih i stočarskih proizvoda iz Kazahstana, rekao je Li, dodajući kako dvije zemlje mogu istražiti nove točke rasta u suradnji u područjima financija i prekogranične e-trgovine, povećati međuljudske razmjene te unaprijediti pregovore o ukidanju viza.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.