Preminuo Jiang Zemin

Jiang Zemin preminuo je u Šangaju 30. studenoga 2022. u 12.13 sati  po pekinškom vremenu u 96. godini života od leukemije i otkazivanja više organa, objavljeno je u srijedu.

Najavu su objavili Centralni komitet Komunističke partije Kine (KPK-e), Stalni odbor Svekineskog narodnog kongresa (SNK-a) Narodne Republike Kine, Državno vijeće NRK-e, Nacionalni odbor Svekineskog narodnog političkog savjetodavnog vijeća te Središnja vojna povjerenstva KPK-e i NR Kine.

Tužna je vijest objavljena u pismu koje se obraća cijeloj Partiji, cijeloj vojsci i kineskom narodu svih etničkih skupina.

U pismu je navedeno da se s dubokom tugom objavljuju cijeloj Partiji, cijeloj vojsci i kineskom narodu svih etničkih skupina da je naš voljeni drug Jiang Zemin umro od leukemije i otkazivanja više organa nakon što niti jedan medicinski tretmani nije uspio.

U pismu je navedeno da je drug Jiang Zemin bio izvanredan vođa koji je uživao visok ugled koji je priznavala cijela Partija, cijela vojska i kineski narod svih etničkih skupina, veliki marksist, veliki proleterski revolucionar, državnik, vojni strateg i diplomat, dugo prokušani komunistički borac i izvanredan vođa velikog zalaganja za socijalizam s kineskim obilježjima. Bio je jezgra KPK-ine treće generacije središnjeg kolektivnog vodstva i glavni utemeljitelj teorije triju predstavnika.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.