Proračun Grada Osijeka za 2023. od 128,3 milijuna eura

Osječko Gradsko vijeće u srijedu je na 12. sjednici usvojilo gradski proračun za iduću godinu u iznosu od 128,3 milijuna eura.

Obrazlažući prijedlog proračuna, gradonačelnik Ivan Radić ustvrdio je kako je riječ o razvojnom, odgovornom i održivom proračunu.

– Pri izradi smo vodili računa o utjecaju gospodarske neizvjesnosti prouzročenoj ruskom agresijom na Ukrajinu te povezanoj inflaciji, kao i o maksimalnom korištenju sredstava iz nacionalnih i europskih fondova, posebice putem NPOO-a i ITU mehanizma – poručio je osječki gradonačelnik ističući kako će proračun omogućiti visoku razinu i kvalitetu javnih usluga te daljnji gospodarski napredak.

Dodao je da su planirani projekti usmjereni na povećanje standarda građana, stvaranje novih izvora proračunskih prihoda te smanjenje rashoda vezanih za trošak energenata, kao i višu razinu zaštite okoliša.

Gradonačelnik je istaknuo i strateške projekte čija će realizacija započeti u idućem trogodišnjem razdoblju, a riječ je o izgradnji nove tržnice, rekonstrukciji središta grada, rekonstrukciji kompleksa Gradski vrt, izgradnji nove zgrade za Veslački klub Iktus, produžetku Promenade u Retfali, rekonstrukciji Trpimirove ulice, Društvenog doma na Brijestu, uređenje Bajera na Jugu 2, kao i preuređenje Strossmayerove ulice u zelenu aveniju.

Napomenuo je i da u 2023. nije planirano novo kreditno zaduživanje jer će se pretfinanciranje projekata sufinanciranih sredstvima nacionalnih i EU fondova osigurati iz vlastitih sredstava.

Također je rekao kako je jedan od ciljeva manja ovisnost trgovačkih društava o subvencijama iz proračuna, zbog čega je planirano manje izdvajanja za subvencije.

Gradonačelnik je zaključio da u 2023. očekuje stabilno financijsko poslovanje Grada, izvršavanje svih obaveza u najkraćem mogućem roku te pozitivan rezultat na isteku godine.

Više možete pročitati na: Grad Osijek

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.