Osijek slavi 236. Dan grada

Pred nama je obilježavanje Dana grada Osijeka, 2. prosinca, kao podsjećanje na dan kada su 1786. godine tri dijela Osijeka, nekadašnje gradske općine – Tvrđa, Gornji i Donji grad – postali jedna cjelina.

Građane očekuju besplatni programi, javni prijevoz, klizanje, ulazak na gradske bazene i u ZOO vrt.

Grad Osijek tom je prigodom s partnerima priredio višednevni besplatan program za razne uzraste na različitim lokacijama.

Osječanke i Osječane tako već u predvečerje 1. prosinca u konkatredrali svetih Petra i Pavla očekuje misno slavlje koje će predvoditi đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. Nakon toga u 19:30 sati na Trgu Ante Starčevića slijedi lijepa tradicija podizanja gradskoga stijega uz pripadnike Sokolske garde Osječko-baranjske županije, dok će još u prijepodnevnim satima gradski čelnici položiti cvijeće na oltar Gospe Osječke u franjevačkoj crkvi Sv. Križa u Tvrđi.

Na sam 2. prosinca proslava Dana grada započet će tradicionalnom budnicom oko osam sati ujutro, kada će pod krošnjama ginka na Trgu Sv. Trojstva članovi Hrvatskog obrtničkog pjevačkog i glazbenog društva Zrinski zapjevati ,,Moj Osijek”, himnu grada, kao i druge prigodne pjesme. U devet sati otvara se dionica Koridora 5C od Osijeka do Belog Manastira.

Više pročitajte na: Grad Osijek

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.